Våra träningspass

På Gymmet i Hammenhög erbjuder vi olika sorters träningspass och gruppträning ingår i alla våra gymkort. Är du däremot intresserad av att bara gå på gruppträning så rekommenderar vi istället att köpa ett 10-kort eller betala per gång. Vi som håller i passen heter Anette, Sofie, Åsa. Henke kan du ibland möta som vikarie
Vissa av passen behöver inte vara aktiva för tillfället. Se schemat för vilka pass vi erbjuder just nu!

Seasonal Grace

Bodymindträning för att förbättra koordination, balans och rörlighet. Lektionerna är en harmonisk blandning av nytt, gammalt, snabbt, långsamt, starkt och flödande. Seasonal Grace passar alla, oavsett ålder och träningsnivå.
Soft funktionell träning med lättare dansinslag. Upplev denna sköna känsla som detta passet ger !

H.I.I.T (HögIntensiv IntervallTräning)
En av årets träningstrender! Hittar du även hos oss i Hammenhög

Ett pass baserat på intervallträning.  Kräver att man har en någorlunda god fysisk bakgrund att stå på. Som i all intervallträning bör man också var psykiskt förberedd att man kan  ( om man vill) pressa max ifrån sin kropp. Passen är uppdelade och fokuserar på olika typer av träning såsom kondition, core och spänst/plyo.
Glöm inte vi har olika bakgrund och olika mål , så du kan såklart anpassa passet till din egen kropp.
All akan vara med  Intervallerna i HIIT är 45 s arbete och 15 s vila

TABATA

Intervallträning. 20 sekunder arbete/10 sekunder vila. Övningar varierar från bål, till kondition.

Cirkelträning

Stationsträning. Vi jobbar med redskap och vår egen kropp i tidsintervaller på olika stationer. Träningen ger dig kondition, styrka och rörlighet. Intensiteten anpassas efter egen förmåga, trots att vi jobbar i grupp.

Boxercise   – FitnessBoxning

Skuggboxning, slag mot mitsar och några enklare styrkeövningar. Utan att slå mot kropp och huvud jobbar vi under det här passet med mycket kondition och styrka, så var beredd på att ta i! Det går att komma ensam, men har du med dig en kompis som är på samma nivå som dig är det en fördel.

FlowTonic

Ett program som med hjälp av 2 pads , glatta plattor,  hjälper oss att göra smidiga rörelser som formar och stramar upp kroppen och utvecklar långa , starka muskler. Övningarna främjar rörligheten i alla leder

Gruppträning i gymmet

Istället för gruppträning i salen, är vi istället ute bland maskinerna och kör varierande träningspass. Olika träningsformer för varje tillfälle. Allt för att fortsätta tycka det är roligt att hålla igång och kanske få egna idéer att utveckla sin träning på.

Fredagsfys

En svettig start på helgen- eller avslut på veckan?  Varierande träning med både din egen kropp som verktyg och med redskap (hantlar, gummiband, fitnessbollar etc). Träningsformen skiftar från cirkelträning, tabata, intervall och andra former, från pass till pass. Ett utmanande men roligt pass för kropp och huvud!

Funktionell styrka

Här jobbar vi med vår egen kropp som verktyg samt ibland med gummiband, fitnessboll, bodybow
ett styrkepass för hela kroppen

Dans/sumba inspirerat pass

Danskinspirerat pass!Lite sumba känsla.  Kondition varvad med rörlighet och  lite styrka ( stående)till glad musik.  Enklare steg Bra koordinationsträning som vi alla behöver lite av för att bibehålla eller förbättra balansen. Musklernas och nervbanornas samspel Precis som det ska vara!

ORKA!

Ett pass i högt tempo och mycket styrka. Allt till musik där du använder dig av din egna krop men tar även hjälp av olika handredskap, såsom hantlar, bars, gummiband etc

 

YinYoga

Yinyoga passar alla människor och kroppar. I de mycket enkla ställningarna, som utförs i sittande och/eller liggande position, stannar vi i minst 90 sekunder men oftast längre. (3-5 min) Denna typen av yoga är särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Allt för att komma år bindväven.

Hatha Yoga mjuk

Vår Hatha Yoga har sköna dynamiska flöden och är lite mer fysisk än yinyogan Vi jobbar gärna mer årstidernas flöde